Fiatal gödi kajakozók az Európa-bajnokságon

A 6 magyarországi regionális akadémia mindegyike a legjobb versenyzőit válogatta be a négyes hajókba, lány és fiú kajak futamokat, illetve kenuban egy vegyes futamot indítottak a felnőtt versenyszámok között. A Gödi SE kajakosai közül Erdős Nóra és Kovács Merse került be az U12-es korosztály legerősebb régiós válogatottjába, és mindkét egység győzni tudott a futamban. A […]

A 6 magyarországi regionális akadémia mindegyike a legjobb versenyzőit válogatta be a négyes hajókba, lány és fiú kajak futamokat, illetve kenuban egy vegyes futamot indítottak a felnőtt versenyszámok között.

A Gödi SE kajakosai közül Erdős Nóra és Kovács Merse került be az U12-es korosztály legerősebb régiós válogatottjába, és mindkét egység győzni tudott a futamban.

A Gyulay Zsolt Regionális Akadémia színeiben érték el ezt a nagyszerű sikert, ami attól válik majd igazán feledhetetlenné, hogy Európa legjobb versenyzői között szerepelhettek, ugyanolyan körülmények között, mint a profik (akkreditáció, bevezetés, díjátadás ugyanazon a dobogón, közös fotók, stb.)

A gyerekek találkozhattak a legsikeresebb magyar és külföldi versenyzőkkel, velük közös fotók készülhettek, vagyis megkapták azt az elismerést és motivációt. A gödiek edzői Sinkó László (Simi) és Árkosi Gábor.

Az Európa-bajnokság betétfutamaiban indult MK4 500 m-en győztes egységek:

  • Somoghy Abigél – Váci Kajak-Kenu SE, Makara Zorka – Váci Kajak-Kenu SE, Kovács Diána – KSI SE, Erdős Nóra – Gödi SE
  • Ódor Benedek – Vitalitas SE, Kovács Merse – Gödi SE, Bakró Márton – BKV Előre SC, Csereklye Dávid – Váci Karakán