Csodálatos Szent Korona a Búzaszem iskolában, Erdélyből érkezett

Különleges koronával gazdagodott a Búzaszem iskola. Hatalmas, de szétszedhető, oktatási célokat is szolgál majd.

A Szent Korona építése az aulánkban Elekes Gyula tűzzománcművésszel, az építmény kitalálójával és Bilaus Andrással, a kivitelezőjével – volt látható a Búzaszem iskola közösségi oldalán. A Hello Göd megkérte az iskola létrahozóját, Horváth Szilárdot, hogy meséljen a történetéről.

“Az építmény 5 méter magas, 3,5 méter széles, 5×5 méteres dobogón van. Az alapja (dobogó) fa, tartószerkezete fém, a feliratos oldallapok falapból vannak, rajta feliratos fóliával. A korona maga plexilapokból áll, a képeket fóliára nyomtatták, s ezt védőfóliával fedték be” – írta a köztévében dolgozó újságíró.

“Szétszedése-összerakása 3-4 órát vesz igénybe, most éppen tanuljuk a Búzaszemben a munkát, hogy aztán majd össze tudjuk rakni – szét tudjuk szedni, minél gyorsabban” – magyarázta a képen látottakat

A készítők július elején szállították ide Székelyudvarhelyről.

Használjuk majd iskolában az oktatáshoz, s szívesen adjuk rendezvényekre különböző helyszínekre, ünnepekre, vagy más iskoláknak az oktatáshoz is.

Iskolai feladat is

A koronát ilyen nagy méretben tanulmányozni eleve remek iskolásoknak és felnőtteknek egyaránt, de az oldalfalakon a korona története is rajta van, s a jelképeinek elemzése is megtalálható, tehát oktatásban is jól használható, de egy-egy ünnepen is felállítható és sok-sok tudnivalót ad az embereknek.

Sződligetre megy

“Most augusztus 20-án Sződligeten lesz aztán visszahozzuk Gödre és a Búzaszem udvarára állítjuk fel, használjuk majd órákon, de szívesen adjuk majd máshova is. Azt reméljük, hogy a korona így bejárja majd a környező településeket” – tette hozzá Horváth Szilárd.