Bravúrgyőzelem Perbálon, megvan a bronzérem a focistáknak

2-0-ra nyert a Gödi SE Perbálon a labdarúgó megye III zárófordulójában. A meccs előtt a tét a bajnokság 3. helye volt. Csapatunk kapusa, Lukács Zoltán Gábriel küldött beszámolót a Hello Gödnek.

Nem ígérkezett egyszerű összecsapásnak, hiszen ősszel Gödről elvitték mind a három pontot. Minden játékos tisztában volt azzal, hogy a harmadik hely sorsa, kizárólag a mi kezünkben van. Ehhez egy feladatot kellett teljesíteni, mégpedig megnyerni az utolsó mérkőzést.

A meccs hőse

Ezzel a szellemiséggel léptünk pályára és az első perctől kezdve mi irányítottuk a mérkőzést. Az első félidőben sikerült Dobos Patrik duplájával megnyugtató előnyre szert tenni. Patrik az elmúlt mérkőzéseken bizonyította, hogy fiatal kora ellenére is nagyon meghatározó játékosa a csapatnak, hiszen

ebben a szezonban 18 gólig jutott

és több mérkőzésen ő volt a mérleg nyelve.

Martin-Gál Miklós ezen az összecsapáson az előkészítésekért volt felelős, de így is toronymagasan lett a bajnokság gólkirálya. A második félidő elején az ellenfél megpróbálta csökkenteni a hátrányát, de a ziccerüket sikeresen hárítottam, és ezen kívül nem volt más komolyabb helyzetük. Nekünk akadtak, kapufákig is jutottunk, de gólt már nem sikerült szereznünk. A három pont megszerzésével a harmadik helyen zártuk a bajnokságot.

Értékelés

Ha egy picit visszatekintek erre az idényre, akkor azt mondhatom, hogy a harmadik hely megérdemelt, mert a Leányfalú és a Pilisvörösvár sokkal stabilabb volt mint mi. Itt arra gondolok, hogy a kisebb csapatok ellen nem hibáztak, konstans jó teljesítményt tudtak nyújtani. Mi több értékes pontot hagytunk Vácdukán, Visegrádon, vagy akár ha Pille-Szántó elleni mérkőzésre gondolok. Ezek most a végelszámolásnál nagyon hiányoztak. Ami kifejezetten tetszett, hogy az utolsó kulcsmérkőzéseken bebizonyítottuk, hogy csapatként erősek tudunk lenni, és ez adhat egy jó alapot a következő szezonra. Azt még nem tudjuk, hogy miként és hogyan fog alakulni a következő idény, változások lesznek, de a cél nem lehet továbbra sem más mintsem a legjobbat nyújtani és harcolni az élmezőnyben egy esetleges feljutásért.

Amiért a srácok fociznak

Zárásként engedjétek meg, hogy egy picit beszéljek arról, hogy ez a harmadik hely mit jelent számunkra. Először Vincze Norbert, a felnőtt csapat edzője több mint 35 játékost is pályára küldött ebben az idényben, így tényleg a legfiatalabbaktól az idősebbekig mindenki kapott szerepet. Vannak olyan játékosok, akiknek ez az első felnőtt érmük pályafutásuk során, de vannak olyanok is, akiknek ez az utolsó. A csapat mögött ott volt a vezetőség, aki az infrastrukturális lehetőségeket biztosította, és olyan körülmények között tudunk játszani, ami ritka megyei szinten. A pályák állapotáért külön köszönet Tuza Józsefnek, aki nem kis munkát tesz abba, hogy a lehető legjobb körülmények között tudjuk játszani a mérkőzéseinket. Norbinak és a csapattagoknak a tavalyi megye 4-es bajnoki címet követően egy megye 3-as bronzérem szintén egy szép eredmény.

Jövőkép

Én utánpótlásedzőként azt tudom mondani, hogy egy vagy két éven belül egy komolyabb frissítés jön el a csapat életében, ami új impulzusokat adhat az egyesületnek, de a korábbi céljainkon nem szeretnénk változtatni: visszajutni a megye II-be.