Borklubot szerveztek péntek estére a Kincsem Udvarházba. Kaló Imre volt a vendég, aki sokkal inkább házigazdaként szolgált tudással és finom borokkal.
Róla tudni érdemes, hogy elismert borász, az Egri borvidéken található családi pincészetét vezeti.
Filozófiája és borai:
- Természetesség: Kaló Imre a természetesség híve a borkészítésben. Igyekszik minél kevesebb emberi beavatkozással dolgozni, összhangban a természettel.
- Hagyományos módszerek: A pincészet visszanyúl az eredeti, tradicionális magyar bor- és életkultúra alapjaihoz.
- Kíméletes eljárás: Nem használnak prést, csak a szőlő és a törköly saját súlya által kifolyt színlevet használják fel.
- Hosszú érlelés: A borok hosszú ideig, 3-7 évig érlelődnek javarészt tölgyfahordókban, tartályokban vagy amfórákban.
- Egyedi karakter: Borait nem konvencionálisnak, hanem egyedinek, robusztusnak és a borász személyiségét tükrözőnek tartják.
- Különleges fajták: Szívügye a Turán fajta és a belőle készülő vörös aszú. Összesen 24 féle fajtával dolgoznak, melyből 12 a meghatározó.
2011-ben a Borászok Borásza címet nyerte el, ami a szakma elismerését jelzi.
Kaló Imre egy karizmatikus személyiség a magyar borászatban, akit sokan “a szomolyai remeteként” is neveznek.

Borai egyediek és különlegesek, tükrözve a természet iránti alázatát és a hagyományos borkészítési módszerek tiszteletét.