Ausztriában vág fát a gödi tehetség

Nemzetközi színtéren is bemutatkozik a STIHL Timbersports sportfavágó versenyszéria legfiatalabb magyar tehetsége. A mindössze 16 éves, gödi Urbán Ádám a hétvégén az osztrák nemzeti bajnokság rookie, vagyis utánpótlás versenyén vesz részt egy olasz és nyolc német fiatal mellett.

“A legfőbb célom, hogy 120 százalékot hozzak ki magamból. Ha a többi versenyző idejét meg tudom közelíteni, akkor már elégedett leszek, de

nem kizárt a dobogó sem.

De ehhez szerencse is kell, például jó fa, és a versenyszituációról még nem is beszéltünk. Azt fontos megemlíteni, hogy a versenytársaim 20 év fölöttiek, én pedig most lettem 16 éves – mondta a kitermeloverseny.hu-nak.

Ez a STIHL Timbersports szériájában most versenyezhet először, hiszen 16 év a alatt ez nem lehetséges.

A fiatal tehetség, aki 3 éve látta élete első favágó bemutatóját Keszegen, és akkor elhatározta, hogy a csapat tagja lesz. Urbán Ádám 2023-ban már több rendezvényen is feltűnt, sőt a hivatalos bajnokságokon is vágott fát versenyen kívül, hogy szokja a hangulatot. Mindezidáig viszont nem mérkőzött meg senkivel, így az osztrák bajnokság nagyon komoly lépés lesz a számára.

Mivel egy rookie versenyen négy feladatot kell teljesíteniük a sportfavágóknak, így Ádám is ezeket gyakorolja nap mint nap.

Urbán Ádám napjai a felkészülés jegyében telnek, de pénteken már útnak is indul, hogy képviselhesse Magyarországot. “Nagy szurkolótáborom lesz. Jönnek a szomszédaink, keresztanyum, tehát barátok és családtagok egyaránt. Béreltünk egy buszt, és így megyünk. A verseny szombaton 17 órakor kezdődik. Nagyon várom, és persze, ha már kint vagyunk, akkor megnézzük majd a felnőttek versenyét, sőt, női kupa is lesz. Vasárnap indulunk majd haza, remélem, hogy minél vidámabban” – zárta a beszélgetést Urbán Ádám.